søndag 31. august 2014

#113 Lowland ale

Sommeren er over og det begynner å bli ledige fat. Endelig kan det brygges igjen. Jeg har hatt lyst til å brygge Jamils "Evil Twin" og en ny imperial stout. Oppskriftene er klare og ingredienser er kjøpt inn. Men for å bygge opp nok gjør, tenkte jeg at jeg kunne brygge noen mindre øl først. Til "Evil Twin" skal jeg bruke Wyeast 1056, så da passer det bra med en skotsk ale som "gjærstarter".

Garm Lowland ale
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
2,7 kg pale ale malt

0,3 kg münchnermalt, 15 EBC
0,5 kg pale crystal malt, 75 EBC
0,25 kg krystallmalt, 162 EBC
0,1 kg pale chocolate malt, 900 EBC

Humle:
22 g fuggles 5,1 % i 60 min


Gjær:
Wyeast 1056, 1 liter starter iht mrmalty.com


Innmesk: 62°C. 69°C i 75 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.


Koketid: 75 min
OG(e): 1.040
FG(e): 1.010
IBU: 14
EBC: 34

Gjæres ved 17°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.


Notater:
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.040. Helt perfekt. Slet med å få kjølt ned skikkelig, er nok fortsatt ganske varmt vann i springen.

7.9.14: Satt inn i romtemperatur. SG 1.012.

2 kommentarer:

  1. Så du brygger en "mild ale" , høster resultatet og bruker gjær-slurry'en som en starter for større øl senere? Det er egentlig ganske genialt. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det geniale er at man får et ekstra øl ut av starteren :-)

      Slett