I dag har jeg nok en gang hatt kurs i hjemmebrygging i regi av Bærum Bygdekvinnelag. Det var åtte deltakere med, og målet var å brygge et godt øl til sommeren. Valget falt på en APA.
Garm Sommerale
22 liter, 65 % utbytte
Malt:
4,5 kg pale malt (bestmalz)
0,5 kg lys munchnermalt
0,2 kg pale crystal
Humle:
25 g amarillo 8,5 % og ahtanum 5 % i 20 min
25 g amarillo 8,5 % og ahtanum 5 % i 10 min
25 g amarillo 8,5 % og ahtanum 5 % i 5 min
25 g amarillo 8,5 % og ahtanum 5 % ved kokeslutt
Gjær:
Safale S-05 tørrgjær, rehydrert
OG(e): 1046
OG(m): 1050
IBU: 38
EBC: 14
Mesket i en time ved 66°C, kokt i 60 min.
Gjæres i to dager på 18°C, deretter settes den i romtemperatur før flasking.
Vi fikk dårlig utbytte, og all humlen stakk av med ganske mye vørter. Endte til slutt på 17 liter med OG 1050.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar