søndag 17. februar 2013

#85 California Steamin'

Her er det ingen grunn til å slappe av, det er fortsatt øl som brygges til NM. I dag brygges det en california common. Det er ikke så mye spillerom for denne stilen, da den i utgangspunktet er basert på et øl, Anchor Steam Beer. Utgangspunktet for dette ølet er Jamils artikkel i BYO, med tre basismalter likt fordelt. Jeg bruker en god del krystallmalt i tre forskjellige "farger" i tillegg for å få frem karamellsmaken.

Garm California Steamin'
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
1,5 kg maris otter
1,5 kg viennamalt
1,5 kg lys munchnermalt
0,2 kg caramalt 40 EBC
0,2 kg krystallmalt 120 EBC
0,1 kg mørk krystallmalt 275 EBC

Humle:
15 g Northern Brewer 10,5 % i 60 min
40 g Northern Brewer 10,5 % i  15 min
50 g Northern Brewer 10,5 % ved kokeslutt

Gjær:
WLP810 San Francisco 1+1 liter starter i henhold til mrmalty.com

OG(e): 1051
FG(e): 1016
EBC: 22
IBU: 42

Meskeprogram: Innmesk: 62°C, sacc.-rest: 67°C i 75 min, utmesk: 77°C i 20 min
Koketid: 75 min
Primærgjæring: 17°C i to uker

Northern Brewer, gjærnæring og irish moss.

Bitterhumlen kokes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar