Siden saisonen gikk til monstrene i kloakken, må jeg brygge et nytt øl til å putte i øleskapet (fatet med california common begynner å bli skummelt lett!). Så derfor gjør jeg det akkurat nuh! En amerikansk pale ale med all humlen tilsatt de siste 30 minuttene. Nam!
Garm Am. Pale Ale
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg maris otter
0,5 kg munchnermalt
0,15 kg krystallmalt
Humle:
30 g columbus 12,9 % i 15 min
60 g amarillo 9,6 % ved kokeslutt
Gjær:
WLP 007 Dry english ale, 1 liter starter ihht mrmalty-kalkulatoren.
OG(e): 1050
OG(m):
FG(e): 1012
FG(m):
IBU: 22*
EBC: 13
*15 min hopstand/whirlpool, som kalkulaterer ikke tar høyde for, gitr høyere bitterhet. ~30 kanskje?
Innmesk på 50 grader, 75 min på 66 grader, utmesk i ti min på 76 grader. Kokes i 75 min. Planlegger å gjære den på 17 grader i to-tre dager, for så å sette den i romtemperatur til det har gått to uker.
Hvis refraktometer/hydrometer og volumstrekene i speidelen stemmer, hadde jeg et meskeutbytte på 81 %, og SG på 1048 FØR kok.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar