lørdag 22. januar 2011

Brød

Etter bryggingen på torsdag tok jeg vare på noe av masken. I dag brukte jeg dette til å lage brød. Oppskriften fant jeg på norbryggforumet (som vanlig!), men måtte justere den litt. Resultatet ble overraskende bra. Et skikkelig mørkt og fiberrikt brød. Bør nok ikke spise for mye av gangen.

3 deler mask
1,5 deler hvetemelt
1,5 deler rugmel (oppskriften sa grovt sammalt hvete, men det hadde jeg ikke)
salt
melk
øl.
gjær



Jeg blandet mask, mel salt og tørrgjær sammen. Oppskriften inneholdt opprinnelig ikke væske, men jeg måtte tilsette noe. Tok to slanter melk og litt øl. Kunne nok med fordel varmet opp dette før jeg blandet det med det tørre. Hevingen tok lang tid. Brødet ble stekt i ca 45 min på 180 grader. Brødet ble saftig og flott, og smakte veldig godt med brunost på.



1 kommentar:

  1. Moro å lese, og å se bilder.
    Fikk lyst til å prøve !

    SvarSlett