tirsdag 13. januar 2009

Nok en blogg om hjemmebrygging.

Jeg hopper meg på bølgen av blogger, med min egen blogg om mitt hjemmebryggeprosjekt. Jeg er overhodet ingen dreven hjemmebrygger, tvert i mot. Hittil har jeg brygget to øl, og det første ble ofret til dodraugen. Men nå har jeg 23 stk 0,33 flasker med øl som står til modning, som skal prøvesmakes førstkommende fredag.

Jeg har oppkalt mitt "bryggeri" etter min hund Garm, en brun labrador. Hvorfor? Aner ikke. Men hvorfor ikke.

Så hvorfor hjemmebrygging? Jeg er, som de fleste av oss, veldig glad i øl, spesielt mørkt øl. Og etter noen runder på Trondhjem og Oslo Mikrobryggerier er det ingen tvil om at den vanlige pilsen fra matbutikken ikke kan måle seg med ordentlig godt øl! Det har blitt mye surfing på nettet etter hjemmebrygging, på diverse fora og informasjonssider, og 13.12 gjorde jeg mitt første forsøk på å brygge mitt eget øl. Som dere kanskje skjønner ble dette ingen suksess. Men jeg gir meg ikke.

Jeg har skaffet meg mer utstyr siden de to første bryggene. Jeg har fått kjøpt meg min egen kjele, en 30 liters kjele fra Vejers Storkøb samt en erlendmeyerkoble til gjærstarter. Jeg må også lage en vørterkjøler, pluss helst en kobbermanifold til meskekaret. Jeg har en haug med andre ting på ønskelisten også, selvsagt, men ingenting som  være på plass til neste brygg, som blir en porter.

3 kommentarer:

 1. Så fin blogg! Du har for ølet og jeg har for bikkja...da er det viktigste dekket i vår lille familie:) Jeg gleder meg til prøvesmaking! Og jeg gleder meg til å se hva neste leveranse bringer:)

  Hilsen Watsine

  SvarSlett
 2. Flott at du starter blog, etterhvert blir nok ølet bra. Så blir du glad i humlegranater og elsker ditt eget øl. Problemet blir dog at ingen andre enn deg og dine humlejunkies-venner kan drikke det :-)

  Forumet for alle hjemmebryggere er :

  www.bryggeri.net

  :-)

  Mvh Richard aka beerhunter

  brygg.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Stå på!

  Resultatene uteblir ikke dersom du er nøye med renhold, temperatur og tolmodighet..

  Mvh
  Tellef aka Mr.Humle


  Prøver meg litt på en blogg jeg også, men det er vanskelig å få tid til alt.. :)
  http://mrhumle.blogspot.com/

  SvarSlett