Garm Havrestout
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3 kg 2/3 pale ale malt/ 1/3 maris otter
0,7 kg havreflak
0,1 aromatic malt, best malz
0,1 kg krystallmalt
0,3 kg svartmalt
0,1 kg pale chocolate malt
Humle:
25 g magnum, 11,9 % i 60 min
Gjær:
White labs, WLP013. 1 liter starter
Koketid: 75 min
OG(e): 1.045
FG(e): 1.016
IBU: 43
EBC: 68
OG(e): 1.045
FG(e): 1.016
IBU: 43
EBC: 68
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Notater
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.044. Starter gjæringen på 18°C. Har sluppet oppi Brewometer / Tilt hydrometer i gjæringskaret, slik at jeg kan følge med underveis. Her er lenken til regnearket.
18°C. Jeg skudde opp til 20°C, og da ble de enige.
22.1.17: Endelig tappet på fat. FG 1.014, 3,9 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar