Bryggingen i dag er litt spontan og jeg manglet noe av malttypene jeg brukte sist. Oppskriften er likevel ikke radikalt forskjellig fra forrige gang, og det er uansett bakteriene og gjæren som sitter i førersetet for smaken her.
Garm Oud Bruin II
7 liter, 75 % utbytte
Malt:
1,1 kg pale ale malt
0,25 kg hvetemalt
0,05 kg havreflak
0,05 kg pale crystal malt 75 EBC
0,05 kg mørk krystallmalt 275 EBC
0,05 kg sjokolademalt 1400 EBC
Humle:
10 g northern brewer, fem år gammel
Gjær:
Oppdyrket slurry fra Vill jul i klosteret og 3 Fontainen
Koketid: 60 min
OG(e): 1.051
FG(e): Lav
IBU: Veldig lav
EBC: 44
Innmesk: 67°C. 67°C i 60 min. Skylt mesken med fire liter vann.
Notater:
Etter brygging: Endte opp med 9 liter. Satte kjelen ut for kjøling over natten, med lokk (vurderte uten for å høste mer bakterier og gjær, men bestemte meg for å ikke risikere noe). Tappet over på gjæringskaret i dag, og målte OG til 1.040. En god del lavere enn målet, men hvis den gjærer ut til nærmere 1.000, så blir det likevel bra. Nå er det bare å ha tålmodighet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar