Garm Belgisk Blonde
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg pilsmalt
0,9 kg viennamalt
0,4 kg havremalt
0,3 kg sukker
Humle:
15 g magnum 12,9 % i 60 min
40 g saaz 3,2 % i 5 min
Gjær:
White labs wlp570, 1,5 liter starter iht mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 62°C i 40 min og 72°C i 20 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 90 min
OG(e): 1.060
FG(e): 1.010
IBU: 23
EBC: 7
Starter gjæring ved 18°C og øker gradvis til 20°C over tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Notater:
Koketid: 90 min
OG(e): 1.060
FG(e): 1.010
IBU: 23
EBC: 7
Starter gjæring ved 18°C og øker gradvis til 20°C over tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Notater:
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.058. Ikke så verst med tanke på at jeg slet med å få knust havren skikkelig (mindre skall). Kjølt ned til 18°C og tilsatt hele gjærstarteren (den ble satt kvelden før, så den hadde akkurat roet seg ned da jeg var ferdig med brygging).
1.7.15: Økt temperaturen til 19°C.
2.7.15: Økt temperaturen til 20°C.
3.7.15: Satt i romtemperatur.
13.7.15: Tappet på fat. FG 1.008, 6,6 % abv. Karboneres naturlig med 120 g sukker. Står nå på badet med 25°C for rask karbonering og påfølgende lagring.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar