onsdag 1. juli 2015

#125 Belgisk blonde

Nå katten er borte danser musene på bordet, heter det. Nå kona drar på feire med resten av familien, brygger far øl, med andre ord.

Garm Belgisk Blonde
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4 kg pilsmalt
0,9 kg viennamalt
0,4 kg havremalt
0,3 kg sukker

Humle:
15 g magnum 12,9 % i 60 min
40 g saaz 3,2 % i 5 min

Gjær:
White labs wlp570, 1,5 liter starter iht mrmalty.com

Innmesk: 62°C. 62°C i 40 min og 72°C i 20 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.

Koketid: 90 min
OG(e): 1.060
FG(e): 1.010
IBU: 23
EBC: 7

Starter gjæring ved 18°C og øker gradvis til 20°C over tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.

Notater:
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.058. Ikke så verst med tanke på at jeg slet med å få knust havren skikkelig (mindre skall). Kjølt ned til 18°C og tilsatt hele gjærstarteren (den ble satt kvelden før, så den hadde akkurat roet seg ned da jeg var ferdig med brygging). 

1.7.15: Økt temperaturen til 19°C.

2.7.15: Økt temperaturen til 20°C.

3.7.15: Satt i romtemperatur.

13.7.15: Tappet på fat. FG 1.008, 6,6 % abv. Karboneres naturlig med 120 g sukker. Står nå på badet med 25°C for rask karbonering og påfølgende lagring. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar