Garm Rugged IPA
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,5 kg pale ale malt
0,7 kg rugmalt
0,2 kg pale crystal 75 EBC
0,3 kg sukker
Humle:
40 g Simcoe 12 % i 20 min
40 g Simcoe 12 % i 10 min
50 g Centennial 10 % 20 min whirlpool før kjøling
20 g Simcoe tørrhumle i 7-10 dager
50 Centennial tørrhumle i 7-10 dager
Gjær:
Wyeast 1318 London ale III, 1+1,5 liter starter i henhold til mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Jeg skylte med noen ekstra liter vann for å ta høyde for ekstra tapp til masse humle. Det fungerte supert.
Koketid: 75 min
Starter gjæring på 18 °C i 3 dager, deretter romtemperatur.
Starter gjæring på 18 °C i 3 dager, deretter romtemperatur.
OG(e): 1061
FG(e): 1014
IBU: 50 (uten hensyn til whirlpool)
EBC: 13
Notater
Etter brygging: 22 liter vørter, OG 1060. Vørteren smakte bitter og god.
20.11.13: Satt i romtemperatur.
21.11.13: Tilsatt 20g simcoe og 50g cenntenial. SG 1025. Fin, tykt gjærlag på toppen.
20.11.13: Satt i romtemperatur.
21.11.13: Tilsatt 20g simcoe og 50g cenntenial. SG 1025. Fin, tykt gjærlag på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar