søndag 17. november 2013

#99 Rugged IPA

Madammen har lenge etterspurt en rug-IPA, og det tenkte jeg passet bra til jul (godt til all den fete maten). Sist jeg prøvde meg på en slik, synes jeg ikke resultatet ble særlig bra. Men jeg har senere kommer frem til at det nok skyldtes humlen, Citra, som jeg virkelig ikke liker. I hvert fall ikke i store mengder. Denne ganger gjør jeg det tryggere med Simcoe og Centennial.

Garm Rugged IPA
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4,5 kg pale ale malt
0,7 kg rugmalt
0,2 kg pale crystal 75 EBC
0,3 kg sukker

Humle:
40 g Simcoe 12 % i 20 min
40 g Simcoe 12 % i 10 min
50 g Centennial 10 % 20 min whirlpool før kjøling

20 g Simcoe tørrhumle i 7-10 dager
50 Centennial tørrhumle i 7-10 dager

Gjær:
Wyeast 1318 London ale III, 1+1,5 liter starter i henhold til mrmalty.com

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Jeg skylte med noen ekstra liter vann for å ta høyde for ekstra tapp til masse humle. Det fungerte supert. 

Koketid: 75 min

Starter gjæring på 18 °C i 3 dager, deretter romtemperatur.

OG(e): 1061
FG(e): 1014
IBU: 50 (uten hensyn til whirlpool)
EBC: 13

Notater
 
Etter brygging: 22 liter vørter, OG 1060. Vørteren smakte bitter og god. 

20.11.13: Satt i romtemperatur.

21.11.13: Tilsatt 20g simcoe og 50g cenntenial. SG 1025. Fin, tykt gjærlag på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar