Jeg gjorde en feil da jeg skulle måle SG etter mesking. Målingen viste 1.032, hele 16 poeng under forventet. I panikk og forargelse kastet jeg oppi 300g DME og 200g sukker. Det viste seg at jeg hadde fått vanlig utbytte og ville ha trukket OG. Så isteden for OG på 1.054, endte den på 1.062. Jeg oppdaget dette heldigvis før jeg starter kjøling, og kjørte whirlpool i 20 min som planlagt.
Garm Maris brun
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg pale ale malt
0,5 kg hvetemalt
0,4 kg pale crystal malt, 70 EBC
0,1 kg pale chocolate 905 EBC
0,2 kg sjokolademalt 1175 EBC
Humle:
20g galaxy 14,5 % i 20 min
20g mosaic 11,1 % i 20 min
20g galaxy 14,5 % whirlpool i 20 min
40g mosaic 11,1 % whirlpool i 20 min
20g galaxy tørrhumle i syv dager
20g mosaic tørrhumle i syv dager
Gjær:
WLP013 London Ale, 1,1 liter starter i henhold til mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 62°C i 20 min, 72°C i 40 min. Utmesk 78°C i 10 min.
Starter gjæring på 18 °C i 3 dager, deretter romtemperatur.
OG(e): 1062 (justert for sukkertilsetninger)
FG(e): 1015
IBU: 35 (ikke medtatt whirlpool)
EBC: 54
WLP013 London Ale, 1,1 liter starter i henhold til mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 62°C i 20 min, 72°C i 40 min. Utmesk 78°C i 10 min.
Starter gjæring på 18 °C i 3 dager, deretter romtemperatur.
OG(e): 1062 (justert for sukkertilsetninger)
FG(e): 1015
IBU: 35 (ikke medtatt whirlpool)
EBC: 54
Restene i kokekaret, trub og humle. Ikke særlig apetitelig. Stigerøret fungerer bra. Monterte det litt høyere opp enn sist. |
Notater:
Etter brygging: 21 liter i gjæringskaret, OG 1.062.
29.9.13: Økt temperaturen til 20°C.
30.9.13: Satt ølet i romtemperatur. FG 1.018. Tilsatt 40g mosaic og 20g galaxy tørrhumle.
9.10.13: Tappet på fat. FG 1.013, abv 6,5 %. Tilsatt 100 g sukker for karbonering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar