JIPA'n er brygget, og det plopper allerede i gjærlåsen. Bryggingen gikk flott og utbyttet ble bra. Eneste skår i gleden var at jeg mistet en del vørter i bunn av kokekjelen. Bazookaskjermen gikk tett nok en gang, men denne gangen på grunn av columbuspellets, totalt 80 gram. Men jeg fikk 19-20 liter, og det er nok til et fat. OG endte på 1068, 6 poeng over planlagt. Det kan man jo ikke klage over.
Garm Jule-IPA
22 liter, 75% utbytte
Malt:
5,2 kg marris otter
0,1 kg caramalt
0,1 kg krystallmalt
0,15 kg mørk krystallmalt
Humle:
45 gr simcoe 11% FWH
25 gram columbus 14,2% i 15 min
25 gr amarillo 9,5% og 50 gr columbs 14,2% etter start kjøling
Gjær:
Wyeast 1272 American Ale II, 2 liter starter
OG(e): 1062
OG(m): 1068
FG(e): 1012
EBC: 21
IBU: 64
Gjæringen er i gang, og når den har roet seg ned, skal tørrhumle med 25 gr amarillo og columbus. Jeg må også høste gjæren for å bruke til en amerikansk pale ale til min svigermors bursdagsfeiring i januar. Har ikke bestemt meg for om jeg skal stikke om for tørrhumlingen eller ikke, for å få tak i gjæren. Time vil sjåv!
-Øyvind
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar