mandag 11. oktober 2010

Blåmandag?

Jeg våknet i dag med en snikende mistanke om at noe ikke var riktig. Jeg kunne ikke huske å ha hørt duren fra motorvarmeren i kjøleskapet i boden verken i går kveld eller da jeg sto opp. Jeg bruker 0,2 grader som slingringsmon, dvs at den skrur på varmen ved 29,9 grader, og skrur av ved 30,1, så den skrus av og på ganske ofte når det er kaldt ute. Det siste jeg gjorde før jeg dro på jobb i dag var å sjekke boden, og rett nok hadde støpselet til UT200'n glidd ut av skjøteledningen. Doh! Og dette var høstens kaldeste natt hittil, under null. Da jeg koblet inn termostaten, viste den 13 grader. Krise! Jeg tenkte det var likegreit å sette saisonen inn i gangen, men det spørs om ikke gjæren har gått i dvale nå. Jeg håper virkelig at gjæren har fått gjort litt arbeid i helgen, for nå tror jeg ikke at den kommer til å gjøre så mye mer...

På den positive siden var det liv i gjærlåsen på gårsdagens brygg allerede i dag tidlig, og det så ut til å være et fint skumlag på toppen av vørteren.

Vikingforeningen min skal ha julebord, og da hadde det vært stas å stille med litt øl. Det er ikke fryktelig lenge til, så det blir brygging igjen veldig snart. Jeg håper å stille med to øl, en amerikansk pale ale og en porter. Jeg må bare få litt oversikt over fatene mine nå, og så må jeg huske at jeg skal stille med et øl til svigemors bursdag også, en gang i januar.

-Øyvind

2 kommentarer:

  1. Vi gleder oss masse til å smake jule-brygget :D

    SvarSlett
  2. Jeg liker at du er så åpen om dine mange personligheter:-) Det spørs om jeg tar den med på julebordet da...kanskje litt;-)

    SvarSlett