søndag 29. august 2010

Grisefest og svin

I går hadde vi svin indrefilet til middag, og det så jeg som en ypperlig anledning til å sjekke hvordan porteren med bacon hadde utviklet seg. Jeg var veldig spent på hvor mye bacon det egentlig ville smake av ølet.

Her kommer et forsøk på å beskrive ølet etter standard dommerskjema  i NM (tatt fra hukomelsen, budre ha gjort dette i går!):

Utseende: Svart med et rødbruntskjær i kanten av glasset. Et ok skum la seg på toppen etter helling, men det forsvant ganske fort (antageligvis fettet fra baconet som gjør det), kun en tynn skumring langs glasset.
Aroma: Hint av kaffe, noe humlearoma. Kjente ikke noe baconlukt
Smak: Mer kaffe, svakt svidd, kanskje et lite hint av bacon i ettersmaken, men veldig nedtonet. Det er mye smak i ølet, så det er mulig at de overgår baconet.
Munnfølelse: Ganske fyldig munnfølelse, ok kullsyreinnhold.
Drikkbarhet: Alt i alt et godt øl, akkurat slik jeg vil at en porter skal være. Dog kom ikke smaken av bacon så tydelig frem. Jeg har store forhåpninger til basisporteren som står på fat og venter på plass i øleskapet!

Forøvrig  smakte porteren fortreffelig sammen med svin indrefilet, stekte potetskiver og rósepeppersaus. Alltid gøy å kombinere mat og øl, spesielt sitt eget øl.

-Øyvind

1 kommentar:

  1. Må korrigere sausen: var ordinær peppersaus. Og ikke glem kantarellene:-)

    SvarSlett