fredag 6. august 2010

Tappekraner!

Kl 2042 ble sporingen på posten.no oppdatert. Pakken ligger på postkontoret. Jeg kastet meg på sykkelen, og kl 2055, fem min før de stengte sto jeg foran skranken. Damen ga meg to pakker, en liten og en stor. Måtte sykle med en hånd på styret for å komme meg hjem. Her er innholdet:


Det tok ikke lang tid å montere dem, selv med ræva hullsag fra Clas Ohlson. Fire små hull, og kranene var på plass. Dette ble bare konge!


Baksiden av øleskapsdøren. Slangene er 3/16", mens niplene er 1/4", så jeg trenger ikke slangeklemmer, selv om det sikkert ikke hadde skadet.


Nå må bare vesla komme seg ut av madammen, slik at jeg kan begynne å nyte ølen min igjen!

-Øyvind

15 kommentarer:

 1. Ser herlig ut!
  Ideén din med å ha krittmaling på døren er jo bare helt genial!!

  SvarSlett
 2. Må nok en gang presisere at det ikke er min ide, men det er veldig, veldig bra! Gliste fra øre til øre i går. Fikk til og med ta meg et lite glass av steameren, til tross for at madammen er klar til å poppe når som helst:-)

  SvarSlett
 3. Du kjører på uten prevensjon (slangeklemmer)?

  SvarSlett
 4. Ja, jeg gjør det. Mulig det er litt risikosport,men jeg føler det sitter godt, og det er jo ikke noe voldsomt trykk på heller. Kjører ca 0,5 bar ved servering.

  SvarSlett
 5. Leste nettopp på en annen blog om en som hadde tappet 19 liter pale ale utover kjellergulvet pga utett kobling...kjenner at jeg blir litt nervøs av sånt. Men bare litt:-)

  SvarSlett
 6. Hei Øyvind

  Hvor har du kjøpt kranene dine? Og ang gjennomføringene. Finnes det noen kortere en de du kjøpte, eller er det disse man trenger?

  Kyrre

  SvarSlett
 7. Kranene er kjøpt i fra chicompany.net, og gjennomføringene fra morebeer.com. Disse er på 6", de finnes i 3" og 4" også.

  SvarSlett
 8. ok. tror du det holder med 4"? Var det Perlick 525 du kjøpte? Fornøyd? Hvilken slange kjøpte du?

  SvarSlett
 9. Jeg kjøpte kun 6" fordi de var utsolgt for 4". 4" holder nok i massevis. Ja, det er 525 jeg har, og jeg er kjempefornøyd. Synes 575-kranene til Richard er litt klønete. Plutselig står spruten til alle kanter fordi du tar kranen for langt tilbake. Har ikke akkurat problemer med for lite skum :P
  Slangene kjøpte jeg fra chicompany for lenge siden, sammen med de første fire fatene mine. Jeg har to meter slange til hver kran. De er veldig fine synes jeg. Fleksible og greie.
  http://www.chicompany.net/superflex-3-16-i-d-beverage-hose-508.html

  SvarSlett
 10. Har du vurdert stoutkran, forresten? Kjenner at jeg har litt lyst på en:-)

  SvarSlett
 11. akkurat :) ja jeg har vurdert.. kanskje blir det bestilt en i løpet av kvelden :)

  SvarSlett
 12. Da ble det handlet både fra chicompany og morebeer igår kveld. Planen var å bestille stoutkran også, men de var utsolgte. Så vi får heller gjøre en fellesbestilling senere på dette.. :) Ellers ble det 4 stk 5" gjennomføringer, 4 stk handtak i børstet stål og 4 stk perlick 525 kraner fra chicompany. Og drip tray og 2xfoamcontrol fra morebeer. Sendes med flyfrakt med jet carrier :) Gleder meg :) :)

  SvarSlett
 13. + 8 meter slanger fra chicompany :)

  SvarSlett
 14. Gratulerer:) Det er en stor dag å få tappekraner i hus!

  Fellesbestilling av stoutkraner høres fornuftig ut:-)

  SvarSlett