Garm Bitter
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3 kg pale ale malt
0,3 kg krystallmalt
0,1 kg mørk krystallmalt
0,3 kg byggryn
Humle:
10 g magnum 12,9 % i 60 min
34 g challenger 8,3 % i 15 min
40 g fuggles 4,5 % ved kokeslutt
Gjær:
White labs wlp002, 1 liter starter av slurry
Innmesk: 62°C. 62°C i 10 min og 72°C i 40 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.038
FG(e): 1.012
IBU: 33
EBC: 19
Notater:
Etter brygging: Endte på 22 liter, OG 1.034. Speidelen er ikke glad øl med forl lite malt, da presser den vørteren igjennom kanaler i mesken så spriten står i lokket. Jeg rørte mesken engang, men det var ikke tilstrekkelig, tydeligvis.
15.10.15: Økt temperatur til 20°C.
16.10.15: Økt temperatur til 21°C.
22.10.15: Senket temperatur til 12°C.
23.10.15: Tappet på fat, ristet inn kullsyre og tappet et glass. Nam!! FG 1.006, 3,7 % alkohol.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar