Garm Evig Episk
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,15 kg pale ale malt
0,5 kg caramalt
0,3 kg pale crystal malt
Humle:
7 g cascade 7 % i 75 min
14 g cascade 7 % i 30 min
34 g cascade 7 % i 10 min
42 g cascade 7 % whirlpool i 20 min
42 g cascade 7 % whirlpool i 10 min
57g cascade 7 % tørrhumle i 7 dager, romtemperatur
57g cascade 7 % tørrhumle i 5 dager, 6°C
Gjær:
WLP001, 1,3 liter starter i henhold til mrmalty.com. Lagde en 0,5 liter startervæske som ble tilsatt på bryggedagen for å vekke gjæren.
OG(e): 1051
FG(e): 1011
IBU: 25 (beregnet, uten hensyn til whirlpool)
EBC: 16
Meskeskjema: 30 min ved 62 grader, 30 min ved 72 grader. Utmesk på 78 grader i 10 min.
Notater:
Etter brygging: OG 1051, ca 21 liter. Maaaaaase humlegrums i bunn av kjelen. Står nå på 17 grader.
19.8.13: Satt gjæringskaret i romtemperatur. FG 1016. Tilsatt 57 g cascade.
19.8.13: Satt gjæringskaret i romtemperatur. FG 1016. Tilsatt 57 g cascade.
25.8.13: Satt ølet i kjøleskapet på 6 grader.
27.8.13: Tilsatt 57 g cascade.
2.9.13: Tappet på fat. FG 1011, 5,1 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar