Garm Rugporter
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,5 kg pale ale malt
0,5 kg rugmalt
0,3 kg krystallrugmalt
0,2 kg svartmalt
Humle:
25 g pacific gem 13,9 % i 60 min
40 g pacific gem 13,9 % 15 min whirlpool
Gjær:
WLP 005, 1,1 dl slurry høstet fra #93 Høstbrun
OG(e): 1057
FG(e): 1016
IBU: 39
EBC: 54
Innmesk: 62 °C. 62 °C i 30 min, 72 °C i 30 min. Utmesk 76 °C i 10 min.
Starter gjæring på 18 °C i 3 dager, deretter romtemperatur.
Notater:
Etter brygging: Endte på 21 liter, OG 1053. Antar dårligere utbytte på grunn av rugmaltet.Ruget ble kvernet på noe finere innstilling på møllen, men det hjalp tydeligvis ikke. Vørter smaker godt. Gjærvaskingen gikk ikke helt som vanlig, fikk noe mindre gjær (visuelt). Tilsatte ca 2 dl tynnslurry.
19.7.13: Økt temperaturen til 19 °C.
20.7.13: Økt temperauten til 20 °C.
21.7.13: Satt ølet i romtemperatur. SG: 1022.
19.7.13: Økt temperaturen til 19 °C.
20.7.13: Økt temperauten til 20 °C.
21.7.13: Satt ølet i romtemperatur. SG: 1022.
4.8.13: Tappet på fat. FG 1013, 5,4 % abv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar