Prøver et nytt meskeskjema etter litt diskusjon med andre hjemmebryggere. Teorien er at fylde og FG ikke nødvendigvis henger sammen, og at sødme i øl ikke skyldes høy FG. Tror jeg skal vie en egen post til dette temaet.
Garm Høstbrun
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3 kg pale ale malt
0,3 kg brunmalt
0,3 kg caramalt
0,2 kg mørk krystallmalt
0,1 kg sjokolademalt
Humle:
20 g challenger 8,4 % i 60 min
20 g challenger 8,4 % ved kokeslutt (15 min whirlpool)
15 g challenger tørrhumle
Gjær:
WLP005 british ale yeast, 1 liter starter iht mrmalty.
OG(e): 1040
FG(e): 1012
IBU: 21
EBC: 39
Innmesk: 62 °C. 62 °C i 30 min, 72 °C i 30 min. Utmesk 76 °C i 10 min.
Starter fjæring på 18 °C, hever til 20 °C over tre dager, deretter romtemperatur og tørrhumling.
Noen bilder fra bryggingen:
Notater:
Traff OG, med 21 liter i gjæringskaret. Whirlpool i 25 min ( hadde gjester på besøk under bryggingen). Står nå i kjøleskapet ute i boden ved 18 °C.
8.7.13: Økt temperaturen til 19 °C.
9.7.13: Økt temperaturen til 20 °C.
10.7.13: Flyttet ølet ut av kjøleskapet. Romtemperatur ca 21 °C. SG: 1014. Tilsatt 15g challenger.
17:7.13: Stukket over på fat. FG 1011, abv 3,8 %. Tilsatt 80g sukker for karbonering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar