torsdag 28. mars 2013

Tur til Nederland og voksende humler

Denne påsken tok Madammen og jeg turen til Amsterdam. Aldri vært der før, og kunne ikke så mye om Amsterdam heller.

Om ikke et ølparadis, så er det nye godt øl å oppdrive, og mange cafeer har mer enn bare Heinekken/Amstel/Palm. Vi fikk ikke besøkt så mange av de virkelig bra ølstedene, men vi var innom Café Belgique med fokus på trappist- og abbeyøl. Masse nam, jeg fikk smakt på en Achel bruin.

Noe av ølene på Café Belgique
Café Gollem kan også anbefales. 14 kraner og 200 flasker bør holde for de fleste. Jeg prøvde en Emelisse Black IPA, og en Boon Geuze. Veldig bra begge to.

Café Gollem var stengt da vi fant den først. Her er huskatten, tydeligvis.

Vi spiste middag på De Brabantse Aap, hvor de serverer øl fra De Bekeerde Suster (et bryggeripub i samme kjede). Vi smakte på de tre egenproduserte ølene, wit, blonde og trippel. De to første var veldig gode, trippelen hadde en litt rar ettersmak.

Siste dagen slumpet vi innom Brouwerij de Prael, enda en bryggeripub. Her kjøpte vi et smaksbrett, hvor vi kunne velge fire øl. Vi valgte kölsch, trippelblond, dubbel og barleywine. Kölschen var litt skuffende, mens begge var enige i at trippelblonden var best.

Smaksbrett fra de Prael
Alle utenlandsturer til ølland innebærer kjøp av øl for å ha med hjem. De Bierkoning har visstnok over 1000 forskjellige øl, med hovedfokus på nederlandsk, belgisk og tysk øl. De har også en del engelsk og amerikansk øl, men prisene på disse var litt avskrekkende i forhold til de andre (12-20 euro mot 2-3 euro). De hadde til og med øl fra Westvleteren, inklusive #12, som regnes for å være verdens beste øl (er nok litt hauset opp med tanke på hvor vanskelig det er å få tak i). De kostet en del, 16 euro (koster 2-3 euro fra klosteret), så jeg kjøpte bra en flaske #12.

Fangsten fra Nederland
Alt i alt var dette en kjempebra tur, med god mat og godt øl i tillegg til fine opplevelser.


Til slutt en liten oppdatering på humleplantene mine, som tydeligvis trives veldig godt:

God vekst, etter ca to uker i jorden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar