Jeg utnytter pappapermisjonen og speidelen til å brygge i dag også. I dag brygges det amber ale.
Garm Amber ale
20 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,7 kg maris otter
0,1 kg krystallmalt
0,2 kg mørk krystallmalt
0,2 kg special B
Humle:
30 g centennial 7,5 % FWH
30 g centennial 7,5 % i 15 min
50 g centennial og cascade hop stand ved 80 grader i 30 min (dvs at jeg tilsetter humlen etter å ha kjølt ned vørteren til 80 grader, og stopper kjølingen i 30 min).
Gjær:
WLP001, 1 liter starter iht mrmalty.com
OG(e): 1057
FG(e): 1018 (alt mellom 1016 og 1020 er ok)
IBU: 42
EBC: 31
Innmesk på 53 grader, deretter 75 min på 62 og 20 min 72, og utmesk på 78 grader. Akkurat nå er jeg i gang med første steg på 62 grader, og det virker til at malten er passe grovmalt.
Hvor stort volum kan du maksimalt få ut av speidelen din, ferdig kokt, om du tøyer absolutt alle grenser?
SvarSlettLitt usikker, men du kan sikkert etterfylle/skylle til du får 30-32 liter før kok. Om Speidel klarer å koke så stort volum vet jeg ikke, men det bør gå. Da skulle du sitte igjen med rundt 25 liter. OG blir ganske lav da.
SvarSlett