onsdag 21. september 2011

Aaaaargh!!!!

Da jeg kom hjem i går etter å ha levert sneipen i barnehagen, så jeg til min store forskrekkelse at fem liter gjærende mjød hadde rent ut på gulvet. Kranen i gjæringsbøtta var lekk! Etter mye banning, bæring, vasking og mer banning, satt jeg til slutt igjen med 4-5 liter mjød på en liten glassballong. Jeg måtte helle i fra bøtta og oppi ballongen, og det var mye svinn. Men i dag tidlig var det et to cm tykt skumlag på toppen av mjøden. Ny tilført oksygen har tydeligvis vekket gjæren igjen. Veldig spent på hvordan denne mjøden blir nå... Og...skal jeg skaffe mer honning og lage mer?

Jeg må i hvert fall få meg nye gjæringskar!

4 kommentarer:

 1. Hvilken type gjæringskar brukte du? Bruker selv de runde fra europris med innsatte tappekraner på bunnen og har vært redd for at noe slikt skulle skje!

  SvarSlett
 2. Jeg bruker tilsvarende. Problemer er at jeg har boret for store hull, slik at pakningen så vidt dekker hullet. De andre jeg har gjort det med har jeg ikke hatt problem med i det hele tatt.

  SvarSlett
 3. har brukt europrs sine øl kits de er de samme man får tak i på Walmart se guiden min her tilbudsvarer.blogspot.no har akurat de samme dunkene hjemme damen hater de

  SvarSlett
 4. har brukt europrs sine øl kits de er de samme man får tak i på Walmart se guiden min her tilbudsvarer.blogspot.no har akurat de samme dunkene hjemme damen hater de

  SvarSlett