Garm Løkeberg Pale Ale
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4 kg pale ale malt
0,4 kg caramunich I 90 EBC
Humle:
14 g magnum 12,9 % i 60 min
20 g cascade 6,8 % i 15 min
20 g centennial 8,5 % i 15 min
20 g cascade 6,8 % ved kokeslutt
20 g centennial 8,5 % ved kokeslutt
Gjær:
White labs wlp001, 1 liter starter iht mrmalty.com
Koketid: 75 min
OG(e): 1.046
FG(e): 1.010
IBU: 40
EBC: 15
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Starter gjæring ved 18°C og øker til 20°C etter hvert som stormgjæringen starter.
Notater:
Etter brygging: Endte på 22 liters, OG 1.046, altså helt i henhold til oppskrift. Oksygenert i ett minutt og tilsatt gjær.
28.5.16: Økt temperatur til 19°C.
29.5.16: Økt temperatur til 20°C
2.6.16: Senket temperaturen til 4°C.
5.6.16: Tappet på fat. FG 1.014, 4.2% abv. Kjøleskapet slet j varmen, og ølet kom seg aldri lenger ned enn 10°C.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar