Sist jeg brygget, gjorde bryggesjappen en liten feil, og blandet maltbestillingen min i samme pose. Derfor ble det ølet brygget med 4 kg pale ale malt, og 1 kg münchnermalt, i stedet for 4,5 kg og 0,5 kg. Dette ble rettet på i denne oppskriften.
Garm Over There, Again (Amerikansk Pale Ale)
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
4,5 kg pale ale malt, 6 EBC
0,5 kg münchnermalt, 15 EBC
Humle:
18 g centennial 8,5 % i 60 min
25 g centennial 8,5 % i 15 min
25 g cascade 6,7 % i 15 min
20 g centennial 8,5 % ved kokeslutt
20 g cascade 6,7 % ved kokeslutt
30 g simcoe 11,3 % ved kokeslutt
Gjær:
White labs WLP 001 California ale, 1,7 liter starter i henhold til mrmalty.com
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.052
FG(e): 1.011
IBU: 39
EBC: 11
Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Notater:
Etter brygging: Endte på 22 liter, OG 1.054.
8.5.15: Økt temperaturen til 19°C.
9.5.15: Økt temperaturen til 20°C.
10.5.15: Økt temperaturen til 21°C.
11.5.15: Satt i romtemperatur.
14.5.15: Tappet på fat. FG 1.014, 5,3 % abv. God humlesmak, litt bortgjemt bak gjær akkurat nå. Satt rett i øleskapet med påsatt trykk (1 bar ved 8°C).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar