Riktig nok er det noen øl på vei, som påskeporter og schwarzbieren (denne ble tappet på fat i dag), men de ølene som er i øleskapet går jo tom en gang de også. Jeg har selvsagt også mange ledige fat, så det er ingen grunn til ikke å brygge.
I dag brygger en ny versjon av rugporteren jeg brygget i fjor. Forrige forsøk ble ok, men mangler karakter og var noe smakløs. I denne utgaven, har jeg spadd på mer brente malttyper, og litt mer rug.
Garm Rugporter
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3,7 kg pale ale malt
0,7 kg rugmalt
0,3 kg krystallrug
0,3 kg brunamalt
0,2 kg sjokolademalt
0,2 kg pale chocolate malt (blek sjokolademalt?!)
Humle:
25 g northern brewer 10,5 % i 60 min
30 g pacific gem i 0 min
Gjær:
Wyeast 1318, 1,25 dl slurry fra Påskegodt.
Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 75min
OG(e): 1.055
FG(e): 1.015
IBU: 30
EBC: 70
Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter 11 dager i romtemperatur.
Notater:
Etter brygging: Endte med 21 liter, OG 1052.
4.3.14: Økt temperaturen til 19°C.
10.3.14: Satt ølet i romtemperatur. Høstet gjær i fra toppen til Snabelølet. Målte FG til 1.016. Smakte godt.
16.3.14: Tappet over på fat med 90g sukker. FG 1.016, 5,1 %.
10.3.14: Satt ølet i romtemperatur. Høstet gjær i fra toppen til Snabelølet. Målte FG til 1.016. Smakte godt.
16.3.14: Tappet over på fat med 90g sukker. FG 1.016, 5,1 %.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar