I dag brygges siste øl til NM, en amerikansk pale ale, med masse deilig humle ved kokeslutt. Det er et picobrygg, så jeg får ikke så mye til eget forbruk, men sånn er det når man satser mot NM (Jeg kommer til å fremstå som en komplett udugelig brygger hvis jeg ikke gjør det bra på NM i år. Godt det ikke er mange som leser denne bloggen!)
Garm APA
4 liter, 65 % utbytte
Malt:
0,85 kg maris otter
0,1 kg lys munchnermalt 15 BEC
0,1 kg hvetemalt
0,02 kg krystallmalt
Humle:
3 g centennial 10 % i 30 min
4 g cascade 5,5 % i 15 min
4 g centennial 10 % i 15 min
10 g cascade 5,5 % ved kokeslutt
10 g centennial 10 % ved kokeslutt
Gjær:
Wyeast 1318 London ale, slurry
OG(e): 1055
FG(e): 1012
EBC: 14
IBU: 36
Meskeprogram: Sacc.-rest: 66°C i 60 min
Koketid: 60 min
Primærgjæring: 17°C i 10-14 dager
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar