I dag fikk jeg testet om det går an å brygge øl i permisjonen, og det gjør det. I dag ble brygget porter, brygg nummer tre på Speidelen.
Garm Porter
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3,7 kg maris otter
0,5 kg amber malt
0,4 kg brunmalt
0,2 kg sjokolademalt
0,2 kg krystallmalt
0,15 kg mørk krystallmalt
0,1 kg svartmalt
Humle:
20 g target 14 % i 60 min
25 g fuggles 4,7 % i 15 min
25 g fuggles 4,7 % ved kokeslutt
Gjær:
WLP013 London ale, 1 liter starter iht mrmalty.com
OG(e): 1060
OG(m): 1059
FG(e): 1015
IBU: 34
EBC: 62
Mesket på 68 grader i 75 min, 76 grader i 10 min. Kokt i 75 min.
Jeg endte opp med 19 liter, men traff i hvert fall OG.
Hei Soppen =) jeg har handlet inn litt råvarer til å sette denne porter'n i en speidel 20l=)
SvarSlettmen jeg er veldig nybegynner.. så lurer derfor på om jeg har nok gjær med en flaske WLP013?
eller må jeg lage en starter? vil helst sleppe ;)
mvh
nybegynner
Tore
Hei Tore. Et rør er ikke nok, selv om røret er helt ferskt. Jeg anbefaler på det sterkeste å lage starter, det vil utvilsomt øke kvaliteten (så fremt du klarer å unngå infeksjoner)
SvarSlettHvis du ikke vil lage starter, bruk to rør eller tørrgjær. S-04 gir et godt resultat hvis du holder det under 20°C. Anbefaler forøvrig mrmalty.com