mandag 13. juni 2011

Brygg #46: Foreign stout

 Det ble brygging i går, og til alt hell så hadde jeg ikke glemt noe. Bryggingen gikk bra, og jeg traff volum og nesten OG. Alt i alt en bra bryggedag. Nå står vørteren til gjæring i kjøleskapet i bod med temperaturstyring. Utetemperaturen falt ned til 11 grader i natt, så jeg er spent på hvordan temperaturen i vørteren har vært i natt.

Garm Foreign stout
22 liter, 75 % bryggerieffektivitet

Malt:
5 kg maris otter
0,35 kg roasted barley
0,3 kg svartmalt
0,25 kg brunmalt
0,2 kg krystallmalt
0,15 kg mørk krystallmalt
0,1 kg sjokolademalt

Humle:
30 gr pilgrim 11,2 % i 60 min
25 gr EKG 5,5 % i 10 min

Gjær:
WLP013, starter iht mrmalty.com

OG(e): 1065
OG(m): 1064
FG(e): 1018
IBU: 37
EBC: 87

Herlig svart vørter klar for gjæring

Traff nesten OG, med 1064


- Øyvind

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar