fredag 14. mai 2010

Dobbeltbrygging: Brygg #21 California common og brygg #22 Amber ale.

I dag har jeg tatt meg en avspaseringsdag for å brygge øl. To øl, faktisk. Dagens første brygg er en california common. Det andre blir en amber ale, en lett modifisert utgave av forrige amber ale. Planen er å meske amber alen mens jeg koker steameren, og dermed spare tid. Veldig spent på hvordan dette går, men i verste fall må amberen stå og meske seg lenger enn planlagt. IPA'n min sto i fem timer, og det virker til å ha gått utmerket bra, så jeg er ikke bekymret.

Garm Strandøl (california common)
22 liter ved 75% utbytte

Malt:
4,4 kg Marris otter
0,2 kg Krystallmalt
0,2 kg Mørk krystallmalt
0,1 kg Carapils

Humle:
25 gram Northern Brewer 10,5% i 60 min
20 gram Northern Brewer 10,5% i 15 min
20 gram Northern Brewer 10,5% i 0 min
20 gram Cascade 8,5% i 0 min

Gjær:
Wyeast 2112 California lager, 5 liter starter

OG(e): 1052
OG(m): ?
FG(e): 1016
IBU: 40
EBC: 23




Garm amber ale 
22 liter ved 75% utbytte

Malt:
4,2 kg Marris otter
0,8 kg pale malt (ikke nok marris otter)
0,25 kg Krystallmalt
0,25 kg Mørk krystallmalt
0,15 kg SpesialB

Humle:
10 gram Colubus 14,2% i 60 min
20 gram Amarillo 8,5% i 30 min
20 gram Amarillo 8,5% i 15 min
20 gram Amarillo 8,5% i 5 min
60 gram Amarillo 8,5% i 0 min

Gjær:
White labs WLP001 California ale, 2 liter starter

OG(e): 1060
OG(m): ?
FG(e): 1018
IBU: 41
EBC: 32


Akkurat nå meskes steameren. Jeg er fortsatt litt i tvil på amber alen. Mulig jeg kommer til å dytte med humle i ved kokeslutt, men da må det bli cascade eller columbus, for jeg har ikke mer amarillo igjen. Time vil skov!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar