lørdag 16. mai 2009

Etiketter

I går ble både kölschen og IPAen tappet på flasker, totalt 90 flasker (!). Kölschen gjæret ned til 1011, som var målet mitt. IPAen stoppet på 1016, som er noe høyt. Grunnen til det er at jeg ikke hadde laget gjærstarter. Det tok tre dager før det var antydning til liv i dunken. Neste gang skal jeg ikke brygge uten å ha laget gjærstarter. 

Nå som jeg har to forskjellige øltyper på flasker, pluss rester av porteren, så må jeg kunne skille dem fra hverandre. Derfor har jeg spurt om hjelp av en kamerat som har lagt en flott etikett til meg. Nå gjenstår kun litt småflikk, så skal jeg få printet ut og limt på flaskene mine.


Dette er etiketten til IPAen.  Potefargen kommer muligens til å endre ut i fra fargen på ølet (lyst, kobber, brunt og svart)

-Øyvind

4 kommentarer:

 1. Hva med en øl f.eks i helgen? Skal høre med "the dragon!" først. F.eks mandag høres bra ut for min del. Skal først pleie WAF-en ved å kjøpe sommerblomster og si søte ord til henne :-)

  SvarSlett
 2. Mandag høres bra ut! Jeg har bra WAF for tiden, så det er ingen problmer. Synd at ingen av ølene mine er helt ferdig. Skulle gjerne hatt noe øl å bidra med...

  SvarSlett
 3. Bare et par pirkekommentarer:

  1. Det heter India Pale Ale, ikke Indian Pale Ale.

  2. Det heter etikett, ikke etikket. :)

  Hilsen en ølbrygger på Tranby i Lier

  SvarSlett
 4. Hei
  Hvordan lager du etikett?
  Papir?
  Bruker du et program?
  Har du noe tips
  Send meg en mail

  Mvh
  Geir Mathello
  mpetre2003 a hotmail.com

  SvarSlett