Men før jeg kan brygge juleøl, må jeg brygge to øl til en fest. Ønsket var pale ale, og siden jeg må brygge to for å få nok, slo det meg at jeg kan lage to varianter. Samme maltbase, men forskjellig humler. Første utgave er basert på Firestone Walkers Pale 31-oppskrift fra "The Brewing Network -Can You Brew It"-podcasten.
Garm Pale 31.1
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3,3 kg pale ale malt
0,6 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg Best Caramel Pils, 5 EBC
Humle:
5 g chinook 12 % i 60 min
7 g chinook 12 % i 30 min
24 g centennial 9,7 % 20 min whirlpool
24 g cascade 6,55 % 20 min whirlpool
24 g cascade og 24 g centennial tørrhumle i 10 dager
Gjær:
White labs wlp002, 1 liter starter
Koketid: 75 min
OG(e): 1.044
FG(e): 1.010
IBU: 30
EBC: 10
OG(e): 1.044
FG(e): 1.010
IBU: 30
EBC: 10
Innmesk 62°C. 62°C i 30 min, 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylte mesken med seks liter vann.
Notater:
Etter brygging: Endte opp med 22 liter, OG 1.042. Satt til gjæring ved 19 °C.
20.10.17: Økt temperaturen til 20 °C.
22.10.17: Tilsatt tørrhumle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar