Garm Gylden Løve, engelsk bitter
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
3,5 kg pale ale malt
0,3 kg flaket bygg
0,3 kg krystallmalt
0,1 kg mørk krystallmalt
Humle:
15 g magnum 12,9 % i 60 min
30 g fuggles 4,2 % i 15 min
10 g east kent goldings 4,2 % i 15 min
10 g fuggles 4,2 % ved kokeslutt
30 g east kent goldings 4,2 % ved kokeslutt
Gjær:
White labs wlp 002, 1 liter starter
Innmesk: 62°C. 62°C i 10 min og 72°C i 40 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 75 min
OG(e): 1.043
FG(e): 1.012
IBU: 34
EBC: 20
Notater:
Etter brygging: Glemte å male OG. Jeg hadde SG 1.036 og 27 liter etter mesking, og hvis jeg satt igjen med 24 liter, så gir det en OG på 1.040. Det burde stemme ganske bra. Sløvt av meg likevel. Og jeg som ikke tok meg en øl under bryggingen heller.
11.1.16: Økt temperaturen til 20°C.
14.1.16: Tilsatt 10 g fuggles og 10 g east kent goldings til tørrhumling.
22.1.16: Tappet på fat, med 60 g sukker for karbonering. FG endte på 1.008, som gir 4,2 %. Litt høyt for en bitter, og høyere enn ønsket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar