Garm Jul i klosteret
22 liter, 75 % utbytte
Malt:
5 kg pilsmalt
0,5 kg lys münchnermalt, 15 EBC
0,2 kg special B
0,1 kg carafa II
0,95 kg egenprodusert granbarsirup
Humle:
20 g Northern Brewer 9,5 % i 60 min
30 g Bramling Cross 5,6 % i 10 min
Gjær:
Wyeast 3787 Trappist High Gravity, 2 liter starter iht mrmalty.com
Innmesk: 52°C. 62°C i 40 min og 72°C i 20 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med seks liter vann.
Koketid: 120 min ( for å få oppOG)
OG(e): 1.075
FG(e): 1.010
IBU: 25
EBC: 47
Gjæres ved 18°C i tre dager, deretter romtemperatur i elleve dager.
Notater:
Etter brygging: Endte opp med ca 19 liter, OG 1.080. Jeg hadde egentlig tenkt å tilsette mer sukker underveis i gjæringen, men nå tror jeg ikke at jeg kommer til å gjøre det likevel. Hvis den gjærer ut så godt som jeg håper, så blir prosenten fort 8-9. Det skulle bli bra i et juleøl.
7.7.14: Økt temperaturen til 19,5°C.
11.7.14: Satt inn i romtemperatur. Holder nå ca 21,5°C.
2.8.14: Tappet på fat, ca 15 liter. FG 1.012, abv 9 %. Resten tappet på en ny glassballong med 310g ferske, stenete kirsebær (sure, i fra mine foreldres kirsebær).
2.8.14: Tappet på fat, ca 15 liter. FG 1.012, abv 9 %. Resten tappet på en ny glassballong med 310g ferske, stenete kirsebær (sure, i fra mine foreldres kirsebær).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar