|  | 
| Ferske granskudd. Lysegrønne og mye. | 
I dag dro familien ut i skogen for å samle granskudd. Disse kan nemlig benyttes til å lage granskudd sirup. Madammen hadde sett for seg å bruke dette til mat, mens jeg hadde planer om å bruke det i øl. Vi fikk nok til at begge ble  fornøyde. Oppskriften er veldig enkel:
Legg de grønne, myke skuddene i en gryte, og dekk de så vidt med vann.
Kok opp og la det koke i 30 min på middels varme.
Sil av avkoket (lågen).
Tilsettet to deler sukker til tre deler låg, og kok inn til sirup.
|  | 
| Innkoking til sirup | 
 Vi plukket omtrent en halv pose, eller fire liter, med granskudd. Lågen var lysegrønn etter koking med granskuddene. Selve innkokingen tok for vår del omtrent halvannen-to timer (fra fire til en liter). I løpet av kokingen blir sirupen lys rød, og vil nok med lenger innkoking bli mørkere og mørkere. Dette skyldes maillardeffekten (ikke karamellisering, temperaturen er for lav).
|  | 
| Ferdig produkt. Søt og god. | 
Jeg har lyst til å bruke denne sirupen i et juleøl, inspirert av De Struise Pannepot. Det vil si en belgisk mørk  sterk ale (eller var det sterk mørk?)  Må begynne å jobbe
på en oppskrift.
 
Hei! Kom du fram til en god oppskrift?
SvarSlett