tag:blogger.com,1999:blog-8765669288224456074.post178519238181301588..comments2023-10-06T14:05:24.226+02:00Comments on Garm Nanobryggeri: #124 Enslaved Am. IPASoppenhttp://www.blogger.com/profile/00756075226013642888noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8765669288224456074.post-52028492228136696322015-06-19T13:59:31.924+02:002015-06-19T13:59:31.924+02:00Takk for utfyllende svar, lærte noe nytt :)Takk for utfyllende svar, lærte noe nytt :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8765669288224456074.post-89024621552958119432015-06-17T13:49:59.642+02:002015-06-17T13:49:59.642+02:00Hei. Jeg har aldri prøvd å smake forskjell, så jeg...Hei. Jeg har aldri prøvd å smake forskjell, så jeg skal ikke si for sikkert. Min oppfatning er at CO2 er CO2, enten det er på fat eller flaske, "kunstig" eller naturlig. <br /><br />En forskjell mellom flaske og fat, er avstanden gjæren må falle til bunns. Det tar generelt lenger tid å få et klart øl fra fat, på grunn av dette, siden man tapper fra bunnen. Det gir absolutt en smaksforskjell i starten, spesielt for øl man ønsker å drikke ferskest mulig. Men det har jo ingenting med selve karboneringen.<br /><br />Ved karbonering på fat har man større mulighet til å begrense oksygenopptaket ved omstikking, og det kan også gi en smaksforskjell. Hvor mye av oksygenet som tas opp av gjæren under karboneringen, vet jeg ikke. Det er ikke sikkert den tar opp noe i det hele tatt. Oksygen og humle er meget dårlig kombinasjon, så kanskje er det en viss fordel med fat med tanke på dette.<br /><br />Men alt det jeg skriver her er bare synsing:)Soppenhttps://www.blogger.com/profile/00756075226013642888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8765669288224456074.post-73760289557448405962015-06-17T13:26:51.784+02:002015-06-17T13:26:51.784+02:00Hei, opplever du at naturlig karbonering på fat gi...Hei, opplever du at naturlig karbonering på fat gir bedre opplevelse av en IPA mtp hvordan det føles i munnen samt rent smaksmessig sammenliknet med omstikk fra primærgjæringskar ned i nytt kar med sukkerlake og deretter tappet på flaske? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8765669288224456074.post-54268011356126631652015-06-10T10:49:00.332+02:002015-06-10T10:49:00.332+02:00Hei. Gjærstarten gjæret i kjelen som jeg kokte vør...Hei. Gjærstarten gjæret i kjelen som jeg kokte vørteren i. Da slapp jeg å styre med å desinfisere en ny beholder, og det er ikke alltid like lett å få slurry oppi en erlendmeyerkolbe(avhengig av gjæren). Selve gjæringen av ølet foregikk i en vanlig gjæringsbøtte.Soppenhttps://www.blogger.com/profile/00756075226013642888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8765669288224456074.post-66434805251726513742015-06-10T08:39:51.421+02:002015-06-10T08:39:51.421+02:00Hei, gjærer du rett i gryta?Hei, gjærer du rett i gryta?Anonymousnoreply@blogger.com