søndag 17. juli 2016

#141 Løkeberg IPA


I dag passet det plutselig veldig bra å brygge øl. Da er det fint å ha alle ingrediensene for hånden, til og med gjær. I dag brygger jeg ølet som skulle ha blitt brygget rett etter pale alen, som jeg ikke rakk den gangen. Jeg går for en mer humlet og mer bitter variant, med mer krystallmalt for å støtte oppunder all humlen.

Garm Løkeberg IPA
22 liter, 75 % utbytte

Malt:
4,8 kg pale ale malt
0,5 kg hvetemalt
0,4 kg pale crystal malt (måtte spe på med 120 g caramunich I)
0,5 kg sukker

Humle:
30 g chinook 12 % i 60 min
20 g chinook 12 % i 15 min
20 g mosaic 11,7 % i 15 min
20 g amarillo 8,4 % i 5 min
20 g centennial 8,5 % i 5 min
20 g mosaic 11,7 % i 5 min
20 g amarillo 8,4 % i 0 min
30 g centennial 8,5 % i 0 min
40 g chinook 12 % i 0 min

30 g centennial 8,5 % tørrhumle i 10 dager
30 g amarillo 8,4 % tørrhumle i 10 dager

Gjær:
White Labs wlp 001, slurry fra pale ale

Koketid: 75 min
OG(e): 1.068
FG(e): 1.012
IBU: 72
EBC: 16

Innmesk: 62°C. 62°C i 30 min og 72°C i 30 min. Utmesk 78°C i 10 min. Skylt mesken med syv liter vann.

Lenke til Brewometerlogging finner du her.

Notater:

Etter brygging: 22 liter vørter, OG 1.063. Litt lavt, men det får gå. Da jeg koplet opp den nye O2-tanken og skrudde på kranen skjedde det ingenting. Enten har jeg fått med en tom flaske fra Jula eller så har jeg levert inn den nye og tatt med den gamle tanken hjem. Så da ble det risting av dunken i stedet for ren oksygen. Nuvel...

18.7.16: Gjæringen var godt i gang i dag tidlig, og er nå nede på SG 1.055. Derfor økte jeg temperaturen til 19°C.

19.7.16 Økt temperatur til 20 °C.

2.8.16: Senket temperaturen til 4 °C. 

10.8.16: Tappet på fat. FG 1.011, 6,8 % abv. Satt rett i øleskapet for tvangskarbomering.